KLIP

Et stykke narrestreger fra det tomme rum

Livingstones Kabinet | KLIP

"Dette værk består af nøje udvalgte tilfældigheder. Skulle der opstå nogen form for intellektuel eller åndelig indsigt eller noget der ligner sammenhæng, er dette fuldstændigt utilsigtet."

 

Hvad vil manden med den lyserøde G-streng? Hvad sker der i hovedet på en høne? Hvordan danser man en kødreklame? Og hvor langt er et liv, der leves fra et øjeblik til det næste? 

Livingstones Kabinet byder indenfor til en krøllet, billedrig poetisk og musikalsk verden samlet af nøje udvalgte tilfældigheder - en verden der bid for bid bliver hakket i stykker i en unik form for live scenekollage. Inspireret af dadaisterne, Monty Python og fluxusbevægelsen omfavner LIVINGSTONES KABINET  vores fragmenterede verden og kaster sig ud i et eksperiment, der giver scenekollagen en rennæssance i en ny og unik form. KLIP kombinerer musik, performance, sang, poesi og objektanimation med en gedigen dosis skæv og blåtonet humor.

KLIP blev skabt i et gensidigt inspirerende samarbejde mellem alle involverede kunstnere: komponist, instruktør, koreograf, scenograf, lys- og lyddesignere samt performere. Resultatet er en stramt koreograferet og smukt orkestreret rutchebanetur mod kaos, der har rørt publikum til både tårer og vilde grineflip. En morsom og udfordrende rejse med øjeblikke af stor skønhed. KLIP er en af de scenekunst oplevelser man ikke glemmer.

 

Præmieret af Statens Kunstfonds Film- og Scenekunstudvalg 2012

Udvalget begrundede præmieringen således:

"Med forestillingen KLIP har scenekunstensemblet Livingstones Kabinet vist hvor originale og enestående de er i det danske teaterlandskab. De tør befri sig fra det narrative for at kaste sig ud i et fuldkommen absurd – ned i den mindste detalje koreograferet – Monthy Python- agtigt musikalsk forløb, der får publikum til at grine af livets meningsløshed. Det er en helstøbt forestilling, hvor musik, dans, tekst og det visuelle bliver elegant og meget præcist fremført af de medvirkende i Nina Kareis’ sikre instruktion. Her er det bevist at ”devising” processer i mellem scenekunstnere, der har arbejdet sammen længe, skaber en dyb originalitet, som man ikke kan tænke sig frem til. Bravo."

Nomineret til den prestigefyldte  teaterpris "Total Theatre Award" - Edinburgh Festival Fringe 2014

Læs anmeldelsen fra Total Theatre her

 

ANMELDELSER

"An extraordinary piece"  
Total Theatre (UK)


"Imagine what a piece of theatre would look like if David Lynch and David Byrne met in a pub then used a ouija board to channel the spirit of Samuel Beckett and Cabaret Voltaire." 
Mumble (UK)


"Ridiculously funny"  
The Herald (UK)


"It's really like nothing else out there...a thrillingly confusing dreamscape of nonsense and non-sequitur"
Broadway Baby (UK)


"Will stay with you long after the show is over"
Plays To See (UK)


"KLIP er så effektivt fjernet fra enhver virkelighed, at det kunne være sandt...
Gammel visdom klippes og klistres til hylende mangel på konsekvens....
Det gør ondt at se "Klip", fordi det er så langt ude, at det ville være ligegyldigt, ja banalt, hvis ikke det så ubehageligt minder om noget vi alt for ofte, men ofte blot svagt genkender fra vor egen virkelighed.....Se det før din psykiater."
Arbejderen (5 stjerner) - Læs resten af anmeldelsen her


"Man er ganske godt underholdt fra start til slut, da forestillingen spilles med et glimt i øjet og masser af humor....Men jeg er sikker på at der findes lige  så mange forskellige tolkninger, af hvad stykket egentlig handler om, som der findes tilskuere. Så jeg kan kun anbefale dig at tage ind og se "Klip", og danne dig din egen mening!"
Kulturkongen - blog 


"Dette stykke, ser jeg som et meget godt bevis på, hvorfor hr og fru Danmark ikke besøger teatre mere end de gør. Personligt tror jeg at det ville
være spild af tid for de fleste at se det, da det har meget ringe komerciel appeal."
Kulturkongen - blog 

 

"Det er som om meningen suges ud af rummet og vi er ladt tilbage sammen med 4 spillere, der opfører fragmentariske stumper af levet liv for os.
Som en surrealistisk drøm folder det sig ud foran os. Det er genkendelige elementer, der puttes ned i en saftpresser og det ene øjeblik genopstår med nye former og farver, for i næste at miste enhver form og farve.
Det bliver til en cocktail, der hele tiden skifter smag og farve. Det er en drink i flere lag, hvor hvert lag er adskilt og knyttet sammen af forestillingens overvældende humor og gennemstrømmende musikalitet...
som et nykomponeret stykke klassisk musik, hvor enhver almindelig genkendelighed er fjernet. Vi er ladt tilbage i et univers, hvor alting er rykket fra hinanden."
ms vennevig-blog

 

På scenen Pete Livingstone, Nina Kareis, Kristina Sørensen og Svend E. Kristensen
Iscenesættelse Nina Kareis
Scenografi Julie Forchhammer
Komponist Pete Livingstone
Koreografi Adelaide Bentzon
Lysdesign Mikkel Jensen
Lyddesign Erik Christoffersen
Dramaturgisk Konsulent Janne Katrine Noer Brøchner

 

PRESSEBILLEDER

Pressemeddelelse KLIP 2014 (PDF)

Download Plakat Turne 2014 A3 (PDF)

Download Skolemateriale 2014 (PDF)

Spillelængde: ca. 1 time u/pause.

KLIP Turnérer i Danmark i Okt.-Nov. 2014 - Spillede på Edinburgh Festival i August 2014 - spillede på CPH STAGE  i juni 2014 - havde ur-premiere på Bådteatret i Nyhavn oktober–november 2012. 

KLIP blev produceret med støtte fra Statens Kunstråds Aktualitetspulje, Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond og Statens Kunstfonds Tonekunstudvalg og turnérer gennem Turnénetværket.

Facebook_logo_livingstones_kabinet